Consorțiul Edison Motors și SsangYong Motor semnează Acordul definitiv


SsangYong prinde putere

Consorțiul Edison Motors și SsangYong Motor semnează Acordul definitiv

Momente cheie:

- Edison Motors Consortium a fost selectat ca ofertant preferat în octombrie 2021

- Memorandumul de înțelegere este semnat în noiembrie 2021

- Acord definitiv semnat pe ianuarie 10, 2022

▪ Edison Motors Consortium a trimis o echipă de specialiști pentru a facilita achiziția după ce Curtea a aprobat planul de reabilitare al SsangYong Motor.

▪ SsangYong a prezentat un plan de reabilitare și a solicitat aprobarea Curții pentru o normalizare rapidă a operațiunilor sale  

SsangYong Motor a anunțat pe 10 ianuarie 2022 că a semnat un acord definitiv de fuziune și achiziție cu ofertantul său principal, Edison Motors Consortium.  

După ce a fost selectat drept ofertant preferat pentru această tranzacție de fuziune și achiziție în octombrie 2021, Consorțiul Edison Motors, a semnat un memorandum de înțelegere cu SsangYong Motor pe 2 noiembrie 2021 și s-a efectuat o verificare prealabila.

În urma negocierilor, cele două părți au ajuns la un acord cu privire la valoarea de achiziție, a termenilor și condițiilor și au semnat Acordul Definitiv.  

Ambele părți au convenit, de asemenea, să încheie un acord privind consolidarea colaborării între echipele de ingineri în vederea creșterii competitivității autovehiculelor electrice și a celor cu motoare cu ardere internă ale SsangYong Motor, în materie de autonomie, bord, design etc.

La semnarea Acordului Definitiv, Consorțiul Edison Motors a depus 10% din bugetul de achiziție (adică 304,8 miliarde de woni, inclusiv suma discutată în angajamentul inițial).  

SsangYong Motor urmează să solicite o reuniune a acționarilor și creditorilor pentru a obține aprobarea acestora, precum și a Curții pentru planul său de reabilitare și pentru a finaliza procedura de reabilitare. În acest scop, SsangYong Motor va depune la Tribunalul de Reabilitare planul său de reabilitare, până la 1 martie 2022, așa cum a fost aprobat de Curte. 

Societatea trebuie să obțină o serie de aprobarea din partea creditorilor și acționarilor (3/4 aprobarea creditorilor principali, 2/3 aprobarea creditorilor și 1/2 aprobarea acționarilor). Consorțiul Edison Motors trebuie să trimită soldul de achiziție cu cinci zile lucrătoare înainte de adunarea creditorilor și acționarilor.  

Odată cu semnarea acestui Acord Definitiv, SsangYong Motor speră să înlăture incertitudinile viitoare și să se apropie și faciliteze cît de rapid posibil de normalizarea operațiunilor sale.  

Date de contact:

Tiberiu Ioanovici tiberiu.ioanovici@ssangyong.ro www.ssangyong.ro