Salonul Auto Paris 2014


În cadrul Salonului Auto de la Paris de anul acesta, Ssangyong a prezentat conceptele sale XIV-Air și XIV-Adventure, concepte ce prefigurează noul SUV de clasă B, Ssangyong X100, ce va intra în producție de serie la începutul anului 2015.

  

Formele lui  X100 sunt în mare parte aceleași cu cele ale conceptului XIV-Air, modelul ce intră în producție va avea un plafon mai tradițional iar spoilerul din față și cel din spate vor avea forme mai simplificate, mai curate.

 

 

Poziționat ca competitor direct al modelelor Opel Mokka și Nissan Juke, X100 va intra în producție în martie 2015 și va putea fi comandat la dealerii Ssangyong din România din ianuarie 2015. 

 

Pentru noul model, Ssangyong a dezvoltat două motoare noi, 1,6 litri diesel și 1,6 litri benzină, care vor fi conectate la transmisii manuale sau automate cu 6 trepte, noul model fiind disponibil și în versiune cu tracțiune 4x4.

 

 

X100 va beneficia de cea mai modernă tehnologie disponibilă în segmentul său, pilot automat adaptiv, sistem de avertizare al părăsirii benzii de rulare, electronică Start-Stop, pornire fără cheie(KeyLess), panou de bord LED cu iluminare de fundal în cinci culori opționale, scaunul șoferului ventilat etc.

 

Robustețea modelului, fiabilitatea transmisiei pe lanț și performanțele în off-road sunt atuuri cu care X100 vrea să se diferențieze de competiție iar măsura experienței de 60 ani a mărcii sud-coreene și performanțele excelente în off-road ale precedentelor modele Ssangyong vor completa ADN-ul noului membru al familiei Ssangyong.