SsangYong Motor selectează KG Consortium ca ofertant final


SsangYong Motor selectează KG Consortium ca ofertant final

-Contract cu KG Consortium pentru realizarea vânzării fără modificarea condițiilor privind investiția

-Planul de reorganizare bazat pe propunerea de investiție va fi depus la instanță până la sfârșitul lunii iulie

  SsangYong Motor Company (SYMC) a anunțat că a selectat KG Consortium ca ofertant final pentru achiziția companiei, cu aprobarea Tribunalului Specializat din Seul.  

   KG Consortium cuprinde următoarele societăți comerciale de interes special: KG Mobility, KG ETS, KG Steel, KG Inicis, KG Mobilians, precum și fondurile de capital privat Cactus PE și Pavilion PE, KG Mobility fiind liderul consorțiului.  

   SsangYong și EY (Ernst & Young) Korea, evaluatorul desemnat, au decis să promoveze revânzarea întreprinderii printr-o licitație cu un ofertant inițial, după anularea contractului încheiat cu Edison Motors Consortium, care nu a achitat la termen suma rămasă din propunerea sa de achiziție. SsangYong și EY au selectat KG Consortium ca ofertant preferențial și au încheiat un contract de investiție condițional la data de 18 mai.  

  După evaluarea prețului de achiziție, a planurilor de procurare a fondurilor, a certitudinii finanțării și a formei afluxului de fonduri (capital propriu sau pasiv, etc.), KG Consortium a fost ales ca ofertant final.

  Acum SsangYong Motor va pregăti un plan de reorganizare pe baza contractului de investiții condițional, pe care îl va depune la instanță până la sfârșitului lunii iulie. După aceasta va avea loc o întâlnire a creditorilor și acționarilor, la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie, pentru ratificarea acestora.  

  Yong-won Chung, administratorul judiciar a declarat: „Construim o bază solidă pentru succesul reorganizării companiei SsangYong, atât prin selectarea ofertantului final care va duce mai departe afacerea, cât și prin cele peste 25.000 de precomenzi primite deja pentru SUV-ul Torres, anunțat de curând. În sfârșit, prin această fuziune și achiziție (M&A) încheiată cu succes, compania va fi în stare să reducă timpii de livrare prin extinderea gamei de automobile ecologice și să se pregătească pentru reînnoirea competitivității pe piața mondială. Doresc să le mulțumesc tuturor celor care au participat la acest proces, în special celor care s-au angajat acum să achiziționeze compania și să o ducă mai departe.”

Date de contact:

Tiberiu Ioanovici tiberiu.ioanovici@ssangyong.ro www.ssangyong.ro